Kategori: İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ
İlgili Mevzuat Maddesi
Madde 22 - Görev grupları arasında veya aynı grup içerisindeki geçişler
1. Soru
(İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ)
İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’ne göre, Aynı ana görev grubunun aynı alt görev grubu içindeki geçişler bakımından aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
- A) Her geçiş mutlaka unvan değişikliği sınavına tabidir.
- B) Atanılacak kadronun özellikleri taşınmak kaydıyla sınavsız geçiş mümkün olabilir.
- C) Her geçiş mutlaka görevde yükselme sınavına tabidir.
- D) Sınavsız geçiş yalnız kurum dışı personel için mümkündür.
2. Soru
(İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ)
İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’ne göre, Aşağıdaki gruplardan hangisindeki personelin kendi aralarında geçişi, şartlar ve boş kadro bulunması kaydıyla Yönetmelikte özel olarak düzenlenmiştir?
- A) Mühendis, mimar ve avukat
- B) Memur, sekreter, VHKİ, bilgisayar işletmeni ve çağrı karşılama memuru
- C) Şoför, öğretmen ve sosyal çalışmacı
- D) Kütüphaneci, mütercim ve şehir plancısı
3. Soru
(İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ)
İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’ne göre, Doktora öğrenimini bitiren personelin sınavsız naklen atanabilmesi bakımından aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
- A) Yalnız aynı unvana atanabilir.
- B) Sadece yazılı sınavdan muaf tutulur; sözlüye girmek zorundadır.
- C) Şartları taşıması kaydıyla görevde yükselmeye tabi uzman, eğitim uzmanı veya daha alt kadrolara; öğrenimle ihraz edilen unvan değişikliği kadrolarına atanabilir.
- D) Doktora sahibi personel için Yönetmelikte hiçbir istisna yoktur.
4. Soru
(İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ)
İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’ne göre, İl basın ve halkla ilişkiler müdürü kadrosunda görev yapanlar bakımından aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
- A) Şube müdürü, il ve ilçe müdürü kadrolarına naklen atanabilirler.
- B) Yalnız şube müdürü kadrosuna atanabilirler.
- C) Yalnız aynı ildeki kadrolara atanabilirler.
- D) Şube müdürü, il ve ilçe müdürü kadrolarına naklen atanamaz; daha önce görev yaptıkları veya denk kadroya atanabilirler.
5. Soru
(İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ)
İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’ne göre, İlan edilen kadrolar için sınavı kazanarak atanmak üzere sırada bekleyen yedek aday bulunması hâlinde aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
- A) Bekleme süreci tamamlanıncaya kadar, altı aylık süre içinde bu kadrolara herhangi bir nedenle atama yapılmaz.
- B) Yedek aday beklerken kadroya her zaman atama yapılabilir.
- C) Bekleme süresi bir yıl olarak uygulanır.
- D) Yedek adayın bulunması yalnız sözlü sınavı etkiler.
Yükleniyor...
Başka soru kalmadı.
İlgili Mevzuat Maddesi
Madde 22 - Görev grupları arasında veya aynı grup içerisindeki geçişler